تاثیر پربیوتیک اینولین جیره بر شاخص های رشد و ...

تاثیر پربیوتیک اینولین جیره بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی عضله و برخی پارامترهای همولنف میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei Boone, 1931)

اوجی فرد امین*,عابدیان کناری عبدالمحمد,حسینی عالی,یگانه وحید

* دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس نور


شیلات بهار 1389; 4(1):23-34.


تاثیر اینولین جیره بر شاخص های رشد، ترکیب شیمیایی عضله و برخی پارامترهای همولنف میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) با وزن متوسط 3.20±0.02 گرم به مدت 35 روز بررسی شد. آزمایش درون مخازن 300 لیتری با تراکم ذخیره سازی 25 عدد میگو انجام شد. پربیوتیک اینولین درسطح 2 درصد به جیره غذایی میگوی وانامی اضافه گردید (جایگزین سلولز) و با گروه شاهد (صفر درصد) مقایسه شد. غذادهی 3 بار در روز به صورت اشباع انجام گرفت. افزودن اینولین به ترکیب غذایی میگوی وانامی اختلاف معناداری را در وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، نرخ بازده پروتئین، ضریب تبدیل غذایی، میزان بقا، طول حدقه ای کاراپاس و ترکیب شیمیایی عضله (رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر) در بین دو گروه نشان نداد و تنها میزان غذای مصرفی روزانه به طور معناداری در گروه تیمار افزایش یافت. همچنین، تعداد کل هموسیت ها، هموسیت های دانه ای، نیمه دانه ای، هیالین و مقدار کل پروتئین پلاسما، در میگوهای تغذیه شده با اینولین جیره در مقایسه با گروه شاهد اندکی افزایش یافت، اما این افزایش معنادار نبود.

کلید واژه: اینولین، پربیوتیک، ترکیب شیمیایی عضله، تغذیه، رشد، میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)، همولنف

                           دانلود متن کامل مقاله